Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Πολεμικής Αεροπορίας

6 ΜΑΗ – ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 10:00 και στις άλλες πόλεις

Τιμάμε τη φετινή Πρωτομαγιά

Δίνουμε απάντηση στις αντεργατικές ανατροπές της κυβέρνησης

Διεκδικούμε μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού από την πανδημία.

Η 1η Μάη είναι η μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι μέρα που τιμάμε τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος. Είναι η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη ανανεώνει την απόφαση της για να συνεχίσει αυτόν τον ηρωικό αγώνα ως τη νίκη.

Φέτος, 135 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγο για 8 ώρες δουλειάς και 101 χρόνια μετά την κατάκτηση του 8ωρου στην Ελλάδα, αποτελεί ιστορική πρόκληση η κυβέρνηση της ΝΔ να νομοθετεί το 10ωρο και να επιχειρεί να βάλει τα συνδικάτα και τη συλλογική δράση στο γύψο. Παράλληλα, μονιμοποιούν την «τηλεργασία» ως έναν νέο τρόπο οργάνωσης της εργασίας που μετατρέπει το σπίτι σε χώρο δουλειάς τσακίζοντας την επαγγελματική, προσωπική και οικογενειακή μας ζωή. Η κυβέρνηση συνδέει οργανικά το νέο αντεργατικό τερατούργημα με την εκταμίευση δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, που προορίζονται για τους επιχειρηματικούς ομίλους καθώς η ισοπέδωση κορυφαίων εργατικών κατακτήσεων αποτελεί προαπαιτούμενο για να ανοίξει νέους δρόμους κερδοφορίας.

Την ίδια στιγμή, 13 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ανασφάλεια, την ψυχική κόπωση και τα αδιέξοδα που γέννησαν η απάνθρωπη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού τόσο από την κυβέρνηση της χώρας μας όσο και από τους διεθνείς οργανισμούς, μετρούμε χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς. Η κυβέρνηση ακόμη και τώρα που είμαστε στο «κόκκινο» δεν ενισχύει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, δεν παίρνει μέτρα αποσυμφόρησης στα ΜΜΜ, δε στελεχώνει τις κρατικές ελεγκτικές υπηρεσίες ώστε να διενεργούνται έλεγχοι στους μεγάλους χώρους δουλειάς, προχωράει με αργούς ρυθμούς τους απαραίτητους εμβολιασμούς χωρίς ταυτόχρονα να διασφαλίζονται τα απαραίτητα φάρμακα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στο να σωθούν ζωές. Αυτή είναι η «πρόοδος» και η «ανάπτυξη» τους !!!

Πραγματική πρόοδος είναι η πάλη των εργαζομένων για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια. Η επιστημονική γνώση να αξιοποιείται για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και όχι για να πλουτίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας, των ψηφιακών εργαλείων και μέσων να αξιοποιείται για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και δουλειάς, για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου και την ευημερία όλου του λαού.

Για μια κοινωνία που θα μας επιτρέπει να χαιρόμαστε τη ζωή μας, να είμαστε υγιείς, να αντέχουμε στις επιδημίες, να έχουμε τη δυνατότητα να ονειρευόμαστε, να ζούμε ανθρώπινα.

Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας, τις διεκδικήσεις!

Απρίλιος 2021